Dentova Akademi

Ağız ve Diş Sağlığı Polikliniği Sizin için Yapması Gerekenler Nelerdir?

  • Anasayfa
  • Ağız ve Diş Sağlığı Polikliniği Sizin için Yapması Gerekenler Nelerdir?
Ağız ve Diş Sağlığı Polikliniği Sizin için Yapması Gerekenler Nelerdir?

Ağız ve Diş Sağlığı Polikliniği Sizin için Yapması Gerekenler Nelerdir?

Diş Poliklinikleri, Resmî Gazetede yayınlanarak yürürlüğe giren 03.02.205 tarih 29256 sayılı Ağız ve Diş Sağlığı

Diş Poliklinikleri, Resmî Gazetede yayınlanarak yürürlüğe giren 03.02.205 tarih 29256 sayılı Ağız ve Diş Sağlığı Hizmeti Sunulan Özel Sağlık Kuruluşları Hakkındaki Yönetmeliği polikliniğin açılacağı yere bağlı oldukları ilgili il/ ilçe Sağlık Grup Başkanlıklarına, Diş Hekim/Hekimleri tarafından yapılacak müracaatın onaylanmasına müteakip olarak açılır.

Diş Hekimi Kimdir?

Konya Diş Polikliniği ağız, diş, çene, baş ve yüzde bulunan sert ve yumuşak dokuları inceleyen, hastalıklarını teşhis ve tedavi eden kişidir. Diş hekimlerinin en temel amacı; hastaların kendilerini iyi hissetmelerini sağlamak, tedavilerini en güzel materyal ve tekniklerle yapmaktır. Modern Diş hekimliğinin kurucusu Pierre 1728 yazdığı “Le Chirurgien Dentiste ou Traite des Dents” eseri ile teorik ve pratik alanda diş hekimliğini bilimsel temellere dayandırarak uzmanlaşmanın önemine atıf yapmıştır. Türkiye’de akademik olarak ilk Diş Hekimliği 22 Kasım 1908 yılında Darülfünun-u Osman-i Tıp Fakültesine bağlı Dişçi Mektebi olarak açılmıştır. Türkiye’de 22 Kasım “Diş Hekimleri Günü” olarak kutlanmaktadır.

Diş Hekimliği Uzmanlık Alanları Nelerdir?

Diş Hekimliği uygulamalarında klinik bilimler farklı konularda ihtisaslaşmaya giderek Toplum Ağız ve Diş sağlığını iyileştirme vazifelerini icra etmektedirler. Günümüz Diş Hekimliği 8 ana bilim dalında öğrenci eğitimi ve hasta tedavisi hizmetleri vermektedir. Bunlar;

  • Ağız Diş ve Çene Radyolojisi
  • Protetik diş tedavisi
  • Ağız Diş ve Çene Cerrahisi
  • Endodonti
  • Ortodonti
  • Pedodonti
  • Periodontoloji
  • Restoratif diş tedavisi

Ağız ve Diş Sağlığı Polikliniği Sizin için Yapması Gerekenler Nelerdir?

Sindirim sistemi faaliyetleri ağızda başlar. Ağza alınan lokmaların en iyi şekilde öğütülmesi, sindirimin diğer organlar için hazır hale getirilmesi gerekir. Dişlerin sağlıklı ve sağlam olması sağlıklı bir sindirim sisteminin ön koşuludur. Bu nedenle ağız ve diş sağlığı genel hatlarıyla muayene edilmeli, ağız ve diş sağlığını tehdit edecek nedenlerin tespit edilerek gerekli müdahalenin yapılması önemlidir.

Ağız ve Diş Sağlığını Tehdit Eden Faktörler Nelerdir?

Ağız ve Diş sağlığını tehdit eden en önemli etken diş çürükleridir. Diş çürükleri dişlerin yeteri kadar fırçalanmaması buna bağlı oluşan diş tartarı ve bakterilere maruz kalmasıdır. Dişlerdeki sürmeler dişlerin mi Ne tabakasında oluşan renk değişimi ile kendini gösterir. Çürüme önlenmez ise iç kısımda bulunan diş kökü sinirlerine kadar ilerleyerek kokuya, ağrılara ve komşu dişlere zarar vererek diş kayıplarına yol açar. Ağız ve diş sağlığını tehdit eden bir diğer faktör ise diş etinde oluşan kanamalardır. Diş eti kanamaları çürümek üzere olan dişlerin ilk belirtileridir. Sonrasında dişlere sirayet ederek diş çürüme sürecini hızlandıracaktır.

 Başlıca Diş Tedavileri Nelerdir?

Dişlerdeki çürümenin ileri boyutta olması durumunda diş hekimleri bu dişleri çekerek yerine yapay diş tedavi yöntemi olan İmplant tedavisi uygular. Konya İmplant tedavisi ilerleyen dönemlerde hastanın yeniden diş sorunları yaşamasını engelleyen önemli bir etkendir. Protez tedavisi dişlerin ileri derecede tahrip olması veya kullanılamayacak düzeyde olması durumunda Protez diş tedavisi kullanılır. Burada amaç, sindirim sisteminde herhangi bir sorun yaşanmasının önlenmesidir.

Diğer Bloglar

Telefon
WhatsApp